Korisni saveti

 

Dosta korisnika nas je pitalo kako nešto u kući da očiste a da ne moraju da koriste “hemiju” iz marketa, pa ovom prilikom želimo svima da podelimo nekoliko korisnih saveta.


Sredstvo za čišćenje stakla
Pomešajte belo vinsko sirće i vodu u odnosu 1:1 ( pola-pola, preporučljivo je da to bude kišnica ili destilovana voda jer je voda iz vodovoda puna kamenca, koji znatno umanjuje efikasnost sapuna i deterdženata ) u plastičnu flašu sa
raspršivačem. Upotrebljava se kao i komercijalno sredstvo za čišćenje stakla. Ne brinite zbog mirirsa sirćeta, on će postepeno nestati u roku od jednog sata. ukoliko ne želite pojavu mirisa dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja limuna,
ono neće samo neutralisati miris sirćeta već će delovati antiseptično.


Univerzalno sredstvo za čišćenje:
Pomešajte dve kašike blagog deterdženta za ručno pranje sudova sa dve šolje vode ( preporučljivo je da to bude kišnica ili destilovana voda jer je voda iz vodovoda puna kamenca, koji znatno umanjuje efikasnost sapuna i deterdženata ) u plastičnu flašu sa raspršivačem,koristite ga tamo gde inače koristite uiverzalno sredstvo za čišćenje. Radne površine,stolice,kupatilo...


Sredstvo za poliranje nameštaja
Pomešajte 1/4 šolje hladno cedjenog maslinovog ulja sa četiri kašike belog vinskog sirćeta i dve kašike limunovog soka, sipajte u u plastičnu flašu sa raspršivačem. Ukoliko ne iskoristite celu količinu, sredstvo za poliranje držite u frižideru.


Sredstvo za čišćenje frižidera i zamrzivača
2/3 vode ( preporučljivo je da to bude kišnica ili destilovana voda jer je voda iz vodovoda puna kamenca, koji znatno umanjuje efikasnost sapuna i deterdženata ), 1/3 sode bikarbone. Ovo sredstvo ne samo da čisti frižidere već i sprečava pojavu neugodnih miririsa, može se koristiti i za čišćenje klima uredjaja koji imaju neugodan miris.


Sredstvo za čišćenje rerne
Napravite pastu od tri dela tople vode i jednog dela sode bikarbone, ovom pastom možete očistiti ringle ili rernu.


Sredstvo za čišćenje kupatila 
Pomešajte blagi deterdžent za ručno pranje sudova sa sodom bikarbonom tako da dobijete gustu pastu.


Sredstvo za uklanjanje buđi iz tuš kabina i kupatila
Najjednostavnije sredstvo za uklanjanje buđi iz tuš kabina i drugih površina kupatila je čisto belo sirće. Može potpuno da zameni varikinu, a pri tom je i netoksično.


Sredstvo za čišćenje WC šolja 
Za ovo sredstvo nije potrebno merenje, raspšite malo sode bikarbone po WC šolji, a onda sipajte belo sirće, sačekajte da ispenuša, potom istrljajte šolju četkom i pustite vodu.


Sredstvo za čišćenje podova
1/4 šolje belog sirćeta na dva litra vode. Mirirs sirćeta će postepeno nestati u roku od jednog sata, ukoliko ne želite pojavu mirisa, dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja limuna, ono neće samo neutralisati miris sirćeta već će delovati antiseptično.

 

© 2023. Agency Brilliant. Sva prava zadržana.